Vristed Idrætsforening – Fra klassisk idrætshal til nutidigt aktivitetshus.

Vestfjendshallen mærker stor efterspørgsel fra de lokale om at kunne facilitere mange flere aktiviteter og fællesskaber, og der er ikke meget plads, da hallen er fuldt booket af Vestfjendsskolen i dagtimerne, og der dyrkes forskellige sportsgrene om eftermiddagene, aftenerne og i weekenderne. Det betyder også, at Vestfjendshallen desværre er gået hen og blevet en flaskehals for de lokales ønsker og ambitioner for området. Det vil man gerne lave om på, og man vil derfor gerne skabe rum for en masse nye aktiviteter, som skal bidrage til at skabe sammenhængskraft i vores vækstende lokalsamfund. For at kunne lykkedes med det, har man brug for at udvide de nuværende faciliteter. Man vil derfor gerne renovere klubhuset og lave en tilbygning af hallen på ca. 200 kvadratmeter, som netop kan skabe det ekstra rum til aktiviteter og fællesskab, man mangler. Formålet med at udvide bygningens faciliteter er derved at gøre Vestfjendshallen til lokalområdets nye samlingspunkt. Dette ved at skabe et aktivitetshus, der bliver mere tilgængelig for alle byens borgere – også de som ikke ønsker at dyrke idræt.

En ny aktivitetssal i Vestfjendshallen vil konkret betyde, at man kan huse mange flere arrangementer og aktiviteter, og man vil b.la. kunn tilbyde yogahold og seniorgymnastik, som der er meget stor efterspørgsel på. Blandt andre arrangementer drømmer man om at kunne benytte den nye aktivitetssal til at afholde brætspilsaftener, strikke- og hækleklub, foredrag for byens børn og unge samt voksne og ældre, koncerter, e-sportsarrangementer, skoleforestillinger mm. og man har planer om at etablere et mindre anretterkøkken, så man kan servere lette måltider for husets daglige brugere og for de gæster, der kommer langvejs fra. Et anretterkøkken vil tilmed give muligheder for at afholde fællesspisninger, når der f.eks. har været afholdt begivenheder, stævner, aktiviteter m.m. Man vil også kunne invitere til ungdoms-, barsels-, og seniorcafé med mad og drikke, afholde vinsmagninger, grillarrangementer, madlavningskurser, bagekurser og lignende.
Med den nye tilbygning og renovering af klubhuset vil man derfor kunne omdanne Vestfjendshallen fra en klassisk idrætshal til et nutidigt og moderne aktivitetshus for kultur, idræt og imødekomme de nuværende brugeres behov. LAG skive-Viborg giver støtte til renovering og tilbygning til Vestfjendshallen.

Rammevilkårsprojekt

Samlede projektomkostninger:                     1.726.250 kr.
LAG Skive-Viborg støtter med                           250.000 kr.

https://www.high-endrolex.com/10

Skip to content