Natur og Friluftliv i Stoholm

Stoholm Fritids- og kulturcenter søger om støtte til etablering af et stort naturområde samlet et sted med tilknytning til sport og kultur.
Formålet er at skabe et nyt og alternativt natur- og friluftstilbud til glæde og gavn for byens borgere, byens gæster og som kan skabe en øjenåbner for helt nye aktive frilufts- og oplevelsesmuligheder i et enestående sportsligt naturområde med en stor og god mulighed for en rød tråd af biodivasitets områder. Formålet er også med høj prioritet at kunne tilbyde familier med f.eks. inaktive forældre eller børn at kunne tage sammen afsted ud i naturen og skabe oplevelser og minder med hinanden. Man ønsker at ramme bredt i aldre og med daglig aktivitet alle dage om året, og man har søgt LAG støtte til fodboldgolfbane, beplantning, madpakkehus, bålplads, saunahytte og cykler.

Målgruppen er bred og til forskellige forsamlinger helt fra dagplejer med natur og undervisningshuset, børnehaven med insekthotellet og bål stunder/mad på bål, skolen til undervisning i det fri og klassekomsammen efter skoletid. Bålpladserne er også tiltænkt familier som trækker ud i det fri og skaber gode timer sammen. Saunahytten er primært for voksne som går op i sig selv, velvære, stressdæmpende og sundhedsmæssige tiltag i hverdagen som gavner en flere sundheds og livsstils formål. Fodboldgolf banen er til gavn for borgerne og byens gæster. Her kan alle komme og spille sammen uden at de nødvendigvis behøver at være god til sport. Stoholm vandrehjem har mange overnattende gæster fra stort set hele Europa, som vil kunne få glæde af alle de daglige aktiviteter og områder. Man har mange træningslejre/ruste sammen ture som godt kunne bruge nogle udendørs aktiviteter til fri afbenyttelse. Og de mange foreninger i byen kan også benytte sig af de naturvenlige område, hvor de sammen kan skabe mange flere minder og oplevelser sammen på kryds og tværs af aldre.

Rammevilkårsprojekt

Samlede projektomkostninger:                     568.462 kr.
LAG Skive-Viborg støtter med:                       250.000 kr.

https://www.high-endrolex.com/10

Skip to content