2024 Foreningen Rødding – æblets by i Salling

Forbedring af mostekapacitet, bedre vidensdeling og udnyttelse af øgende mængder råvarer.
Det overordnede formål med Æblets By er at skabe et nyt samlingspunkt for borgerne med udgangspunkt i et værdifællesskab om frugtavl, at udvikle Rødding til et godt sted at bo og besøge samt at profilere byen på en ny måde.
Tilplantning med æbletræer i Rødding sogn er nu på ca. 10 000 træer, og det resulterer i efterhånden store mængder med æbler til fælles brug og nytte. Rødding kan påberåbe sig at være regionens æblehovedstad som tiltrækker folk som ønsker ny viden på området. Tilplantning med æbletræer i Rødding sogn er nu på ca. 10 000 træer, og det resulterer i efterhånden store mængder med æbler til fælles brug og nytte.
Den nuværende mostekapacitet er ikke tilstrækkelig til at kunne processere disse øgende mængder frugt, og der er behov for bedre forhold for processering.
Foreningen ønsker derfor at investere i en automatiseret brugt båndpresser, hvilket vil frigøre mange frivillige timer og øge kapaciteten for mostning. Dette kan også gøre det muligt at afholde mostedage i de interesserede nabosogne. Der er også behov for en kølecontainer til bevaring af æbler både til most og salg i frugtsæsonen.

Rammeprojekt.

Samlede projektomkostninger:                     352.874 kr.

LAG Skive-Viborg har støttet med:             176.437 kr.

https://www.high-endrolex.com/10

Skip to content